Kova Burcu Nisan Ayı Yorumu

Kova Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Nisan ayındaki gelişmeleri yine iki farklı açıdan ele almak gerekiyor. Birincisi aşk ve flört gibi kısa süreli heyecan hissettiren, keyif ve eğlenceye yönelik olan birliktelikler, İkincisi ise evli olanlar veya ciddi bir beraberliği bulunanlar. Önce Aşk ve flört ilişkileri açısından duruma bir bakalım. Nisan ayında direk olarak aşk evinizden geçen herhangi bir gezegen transiti olmadığı için bu alanlarda etkili olabilecek yönetici gezegenlerin durumunu incelemek gerekiyor.

Sırasıyla 19 Nisan tarihine kadar Güneş, sonrasında 2-17 Nisan Merkür gezegeni Koç burcunda seyredecek ve burcunuzla uyumlu bir açı oluşturacak. Bu devrede her iki gezegenin de, iletişim ve haberleşme evinizden geçecek oluşu, konuşma ve davranışlarınızla kendinizi dış dünyada ifade edişinizde açık ve son derece doğal tavırlar içinde irtibat kurabilmeniz kolaylaşacak. İsteklerinizi dış dünyada ifade edişinizde güçlenme, ele geçirme isteğinizde yükselme ve sözlerinizi bir silah gibi kullanarak etkili olmak gayet kolay olacaktır. Ayrıca bu süreçte genç insanlarla iletişiminiz gerçekten çok etkili olabilir. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidecektir. Büyük bir enerji ve heveslilik içinde olacağınız bu dönemde, dürüstçe iletişim ön planda olabilir. Bilirsiniz Kovalar için özgürlük kavramı ve hızlılık son derece önemlidir. İşte sizler açısından harika bir dönem. Bazı burçlar bu enerjiyle pek baş edemeyebilirler fakat siz gayet olumlu anlamda kullanabilecek kişilersiniz. Fikirlerinizi, kendinizi ifade etmenizin önünde engel bırakmayan bu enerjiyi ben yine de, dikkatli olarak belirli dozlarda kullanmanızı öneriyorum. Sinirlilik, sürekli sizin gibi düşünülmesini bekleme şeklinde uygularsanız doğaldır ki olumsuz durumlara yol açabilirsiniz.

Bu süreçte görüşlerinizi ani dürtülerle ortaya koymanız mümkündür. Karşı cinsle veya yakınlarınızla iletişimde bulunurken canınızı sıkan bir durum olduğunda hemence tepki vermeniz mümkündür. Düşüncelerinizi açıklarken, bu böyle olmalı, ben böyle olmasını istiyorum tarzından çok ben böyle düşünüyorum sen de istersen uygulayabiliriz şeklinde kullanırsanız gayet olumlu olacaktır. Bu tarihler arasında heyecanlı ve maceraperest duygular yoğunlaşabilir, karar vermeniz çabuk ve hızlıdır. Keyfi düşünceler hakimdir ve ön yargılı davranışlar da bir o kadar kolayca sergilenebilir.

Aşk ve ilişkiler açısından bir diğer etkili enerji ise, Venüs gezegeninin Koç burcundaki seyridir. Venüs bu burçta oldukça zorlu bir enerjidir. Fakat bir Kovanın baş edemeyeceği bir durum değildir. Özellikle yapınız gereği aşk yaşamaktan, aşkla coşmaktan ve macera duygusuyla hareket etmekten hoşlanan bir kişiyseniz, bu seyir oldukça işinize yarayacaktır. Koç burcunda içgüdüsel arzuları yoğunlaştıran bir titreşim yaratan Venüs aşk konusunda sorumluluk almak yerine arzularınızın tatminini daha fazla ön planda tutmanızı sağlayıcı olabilir. Bu yüzden de cinsel ağırlıklı kurulabilecek ilişkileri de gösterebilir. Daha önce de belirttiğim gibi bu süreçte yaşanan ilişkilerin temelinde tutkular ön planda olduğundan, beraberliğin uzun süreli olmasından ziyade, doyuma çabucak ulaşan istekler daha fazla önemsenebilir. Bu yüzden de, herhangi bir problemde sabır gösterilmesi mümkün olmayabilir. Ayrıca Venüs evliliklerle birebir alakalı bir gezegen olduğundan bu süreçte dikkatli olunması gerekebilir. Aşk hayatı açısından bu bir sorun oluşturmayabilir, sonuçta her iki kişi de belirli bir süreyi paylaşıp ayrılabilirler. Fakat konu evlilik ve ciddi ilişki olunca tabi ki dikkatli olmak gerekir. Çünkü böyle bir Venüs sorunlar karşısında sabırsız olmanıza, kırgınlık yaratılmasına ve koparıcı tarzda agresif tepkilerde bulunmanıza neden olabilir.

İş ve Kariyer

Nisan ayı mesleki yaşamınız açısından, kariyer evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin seyri hala etkisini sürdürmekte ve tüm ay boyunca devam edeceğinden dikkatli olmak yine gerekmekte. Mars Yengeç burcunda, pasif agresif denilebilecek tepkiler vermenize neden olacak bir enerjidir. Oldukça zayıf bir enerjidir ve sizin gibi özgürlüğüne düşkün ve orijinal düşüncelere sahip bir kişi için bu etki zorlayıcıdır. Etrafınızda bulunan insanların veya sizin bizzat çelişkili tavırlar gösterebilir ve kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. kimi zaman güler yüzlü bir şekilde işlerinizi yaparsınız ardından biraz zaman geçer tuhaf bir şekilde en ufak bir şeyde patlayabilirsiniz. Sizi yüzeysel olarak tanıyan bir kişi, oldukça garip biri olduğunuzu düşünebilir. Bu iş hayatı açısından zorludur. İçinde yer aldığınız ve görevli olduğunuz ortamlarda sizin hakkınızda yanlış düşünülmesine neden olabilir. aslında son derece yardım sever birisinizdir fakat kafanızda o kadar çok düşünce vardır ki ve bunlar birbiri ardına sıralandığı için kimi zaman davranışlarınızın farkında bile değilsinizdir.

Bulunduğunuz iş ortamında eğer sorunlarınız varsa, bu süreç içinde aşırı bir hassasiyet içinde olmanız mümkündür. işinizden hoşnutsuzluk veya birlikte çalıştığınız insanlarla ilgili memnuniyetsizlik ön planda olabilir. Başkalarına karşı anlayışlı davranmak ve itina göstermek zorunda olduğunuz için özellikle patron konumundaki kişilerin kaprisleri karşısında susmak gerekliliği sizi rahatsız edebilir. Sezgileriniz son derece yüksektir. Mantıklı davranışlardan ziyade duyarlılık içinde kararlar vermeniz bu devrede en fazla dikkat etmeniz gereken konudur. Çünkü iş hayatı ne olursa olsun sağduyulu hareket etmeyi ve ciddiyet içinde düşünmeyi gerektirir. Herhangi bir olayda sabırsızlık göstermek, bir avuç suda fırtına koparmaya benzer ve sonrasında pişmanlıklara yol açabilir. Hele ülkemizin koşullarını düşünürsek, iş bulmanın zorluğunu ve geçim konusunu göz ardı edemeyiz. Kendinize sağlam bir iş ve güvence sağlamadan mevcut işinizi risk altına alıcı tepkiler vermemelisiniz.

Bu enerjinin üstünde durmamın hatta iş hayatınızla ilgili Nisan ayı içindeki oluşumlarda en fazla önemsediğim Mars enerjisidir. Bana göre son derece önemlidir ve 4 Mart tarihinden bu yana gerek iç dünyanızda gerekse güvence konusunda sizleri belirsizlik içinde bırakan bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için herşeyden önce yukarıda sözünü ettiğim gibi özgüven duygunuzu, mantıklı bakış açınızla birleştirerek akıllı seçimlerde bulunmanız, sabırlı olmanız, girişimci davranmanız, sorumluluklarınızın farkında olmanız gerekmektedir. Unutmayınız ki, genişleme imkanı veren şans gezegeni Jüpiter hala yücelme karşıtı dediğimiz güçsüz pozisyonda olduğu Oğlak burcunda. Bunun anlamı şans faktörünün geçtiğimiz Yay burcunda olduğu gibi çok kolay yoldan sizlere ulaşmadığıdır. Bu enerjiyi de göz önüne alırsak hem duygu dünyanız hem de mesleki konularda sabır mutlaka şart olan tek olgudur. Kendinizle yüzleşerek, yanlışlarınızı saptamalı, olur olmaz işler için sağlam ve güvenli olan yoldan ayrılmamaya çalışmalısınız.

İkinci yöneticiniz Satürnün geri hareketini de hesaba katarsak Mayıs ayına kadar herşeyi tekrar gözden geçirmeli, özellikle iş hayatında olabilecek terslik, gecikme ve sıkıntılar karşısında isyan duygusu yerine, hoşgörülü yaklaşımları benimsemeli ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Sıradışı fikirlerinizi belirli bir düzen içinde olsa bile gösterecek aktivitelerde bulunmalı ama uçarı tarzda kararlar vermek yerine güvenli olan ortamları tercih etmelisiniz. İş hayatınızda başta üst pozisyonda olan kişilerle veya patronsanız iş yaptığınız insanlarla iyi ilişkilerinizi sürdürmeli ve sağlığınıza dikkat etmeli, sıkı çalışmalı ve bilgi dağarcığınızı geliştirmeli ve tecrübe edinmeyi ön planda tutmalısınız.

Parasal Konular

Finans hayatınızla ilgili konularda yönetici gezegeniniz Uranüsün Balık burcundaki seyri devam etmekte. Ayrıca başkalarının kaynaklarından yararlanma, bankalarla alakalı konular, hisseli paralar ve eşinizle alakalı gelirlerle ilgili yaşam alanınızda seyri devam eden Satürn geri hareketinden geçtiğimiz aylarda sizlere bahsetmiştim. Bu iki gezegenin seyri yavaş olduğundan etkileri de aynı şekilde uzun sürmekte. Fakat bu durum uzun yıllar boyunca talihsizlik çekeceğiniz anlamına gelmesin. Sadece beklenmedik finansal dalgalanmalar konusunda dikkatli olmanızı ve girişimler konusunda herşeyi dikkatlice incelemenizi gerektirmektedir. Geleceğinizi garanti altına almak ve sonucunda üzülmemek istiyorsanız tabi ki dikkatli olmanız gereken noktalar konusunda bilginiz olmalıdır. Bu iki gezegeninin seyirleri hakkındaki geniş bilgiyi, Mart aylık yorumlarını tekrar gözden geçirerek okumanızı tavsiye ediyorum. Sizler için önemli olan, bazı aylarda kısa süreli gezegenler tarafından tetiklenecek olan bu iki gezegenin etkilerinin ne olduğu ve ne yapmak gerektiğidir. İşte o aylarda bu genel etkinin olumlu yada olumsuz enerjileri ön plana gelmektedir.

Nisan ayında Güneşin Koç burcu süreci olan 20 Mart-19 Nisan dönemi her ne kadar burcunuzla olumlu bir görünüm yapıyor olsa da, Satürn gezegeninin geri hareketi sebebiyle girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda belirsizlikler yaratıcı bir etki olabilir. Çevrenizle olan iletişiminiz ve kendinizi aktif olarak ifade etmeniz bakımından gayet olumludur. Fakat dışarıdan destek bularak girişimlerinizi uygulamak konusunda zorluk çıkarıcı olabilir. Büyükleriniz veya meslek hayatınızla ilgili güvence konusunda tam olarak önünüzü görememek durdurucu bir etki yaratabilir.

19 Nisan sonrası Güneşin Boğa burcuna girişiyle eviniz, aileniz veya evle alakalı ödemeleriniz konusunda dikkatli olmak gereği vardır. Beklenmedik sürpriz paralar geldiği gibi, harcamalarınıza dikkat etmediğiniz takdirde zorluk yaşamınız mümkündür. Elinizdeki paraya göre uygun bir bütçe içinde kontrollü gitmek son derece faydalıdır. Ayrıca maddi konularda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmak istemiyorsanız yeni bir değişim için biraz daha düşünmeniz yararlı olacaktır. bu sizi finans anlamında yaşayacağınız sorunlardan koruyacaktır.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-9-10-18-19-28-29-

Zayıf Enerjili Günler : 7-8-13-14-20-21-22

Yeniay : 28-29

Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır.

Dolunay : 13-14

Ay gezegeninin Aslan burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Kova, Güç kaynağınız olan aklınız ve orijinal düşüncelerinizle çevrenizdeki insanlar üzerinde her zaman çarpıcı bir etki bırakabilirsiniz.

Yorumlar