Koç Burcu Nisan Aylık Yorumu

2009 Koç Burcu Nisan Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

Nisan Ayının Aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak en önemli enerjisi Venüs gezegeninin 6 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında burcunuzda seyredecek oluşudur. Venüs Koç burcu süreçleri diğer burçlar üzerinde zorlu bir enerji sunmasına rağmen, sizler için gayet keyifli bir dönem anlamı taşımaktadır. Bundan önce 21 Şubat 2008 yılında yine burcunuzdan geçmiş ve sosyal yaşamınız, duygularınız üzerinde etkili olmuştu. İşte o günden bu yana zodyaktaki turunu sırayla diğer burçlarla temas ederek sürdürdü ve şimdi yine sizleri renklendirmek için aynı noktaya gelmiş durumda.

Bu enerjinin sizler için anlamı öncelikle hayata yaklaşım tarzındaki açık sözlülük başta olmak üzere aşkta liderlik yapmak ve isteklerinizi elde etmek yönünde olacaktır. Bir Koç her zaman belirttiğim gibi dilediğini yapmak, uzanıp almak niyetindedir. Onun için beklemek, sabretmek veya uzun süre sürdürmek gibi kavramlar doğası gereği zordur. O nedenle istediğini istediği anda ele geçirmek ister. İşte bu tarihler arasında da sosyal hayatın içinde birebir girişkenlik enerjisiyle donatılacak Venüs kendinizi ilişkinizle alakalı olduğu gibi çevrenizle olan her temasınızda da güçlü bir şekilde yansıtma kuvvetini bulmanız adına destekleyecektir. Güzelliklere karşı hevesli olacağınız bu süreçte yoğun tutkulu tavırlar göstererek biraz da sert bir şekilde karşı cins üzerindeki hakimiyetinizi kurmaya başlayabilirsiniz. Son derece açık, dürüst ve yalın bir şekilde davranacağınız için, karşınızdaki kişinin sizin bu rahat hallerinizi ve güvenli duruşunuzu beğenmemesi mümkün olmayabilir. Fakat bu transit oldukça kısa süreli olduğundan başladığınız bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce sabır gösterilmesi gerekecektir. sizin ise duracak zamanınız pek yok gibidir.

Bu dönemde eğer halihazırda bir ilişkiniz varsa ve uzun yıllardır devam ediyorsa, oldukça renkli, birbirinizle tutku dolu bir zaman geçirmeniz mümkündür. Dürtüsel isteklerinizi sosyal çekiliğinizle birleştirerek hem sevdiğiniz üzerinde etkili olmaya devam edebilir hem de başka gözleri üzerinizde hissedebilirsiniz. Çünkü bu dönem Venüs gezegeninin cinselliğe dönük ve tatmin üstüne kurulu olan titreşimleri bir radar işlevi görebilir. Siz arzularsanız sizi elde ederseniz siz isterseniz ve siz elde edebilirsiniz. Bunu yaparken de kimseye hesap vermek zorunluluğu duymazsınız. Bu süreç erkek Koçlarda çapkınlığın üst seviyeye çıkması bayan Koçlarda ise çekiciliğin artması nedeniyle oldukça renkli geçebilir.

Venüs gezegeni siz Koçların ciddi ilişkiler yaşam evinizin yöneticisi olduğundan, partnerinizle olan ilişkiniz açısından çok daha anlamlıdır. Siz bu dönemde kendi isteklerinizle pek meşgul olacağınız için sorunlarla uğraşmak yerine beraberliğin keyifli durumlarıyla çok daha meşgul olabilirsiniz. Bu durumda partnerinizin ses çıkarması veya sizi eleştirmeye kalkması sizin açınızdan kaçış için bir bahane anlamına gelebilir. Etrafınızdaki seçeneklerin artması sonucu pek naz niyazla uğraşmak gibi bir niyetiniz yoktur. Açıkçası birlikte olduğunuz kişinin oldukça anlayışlı davranması gerekecektir.

Genel anlamda Venüs burcunuzdan geçtiği sürelerde erotizm gücünüz oldukça yüksektir. Mars denetimindeki Venüs tutkularını doyurmaktan yana olduğu için, duygusal olmaktan ziyade baştan çıkarmak ve etki altına alarak doyuma ulaşmaktan yanadır. Bu durum doğal olarak bağ kurmak konusunda pek istekli olmadığınızın göstergesidir. Tanı ve tat, dokun ve kaç tarzı durumlar ön plandadır ve bu sizin bu süreçteki eğilimlerinizin de genel adıdır.

Peki tüm koçlar bu dönemde aynı tepkilerini mi gösterecekler ve Venüsün bu enerjisinden nasıl yararlanacaklar derseniz yükselenlere göre Koç burcunu incelemek gerekir.

Yükseleni koç olan koçlar için yukarıdaki etkilerin tümü geçerlidir.

Yükseleni Boğa olan koçlar için gizli ilişkiler yoluyla doyuma ulaşmak

Yükseleni İkizler olan koçlar için sosyal ilişkiler yoluyla yeni insanlar tanımak

Yükseleni yengeç olan koçlar için mesleki anlamda kurulacak ilişkiler

Yükseleni aslan olan koçlar için yurtdışı bağlantıları ve yüksek okul çevresinde kurulan ilişkiler ve güçlü bir macera hevesi.

Yükseleni başaklar için cinsellik konusunun ön plana gelmesi fakat hala ilişki konusunda belirsizliklerin sürecek oluşu

Yükseleni terazi olan koçlar için ilişkinizde çatışmalara rağmen tutkunun alevlenmesi

Yükseleni akrep olan koçlar için iş çevresinde kurulan ilişkiler

Yükseleni Yay olan koçlar için macera dolu ve erotizm yüklü aşklar

Yükseleni Oğlak olan koçlar için aile içi ilişkilerin gerginleşmesi

Yükseleni Kova olan koçlar için, yeni insanlarla tanışmak, yenilikler yaşamak, yeni aşklar

Yükseleni Balık olan koçlar için parasal konularda atak olmak mecburiyeti gibi etkiler yaratabilir.

Bu süreçte dikkatli olunması gereken en önemli husus var olan ilişkinizle alakalıdır. Birbirinize karşı, özellikle siz partnerinize karşı özenli, ilgili ve sevgi dolu davranmak ve karşılıklı olarak dengenin sağlanması adına gönüllü olmak gerekebilir. çünkü sizin ilişki kurma tarzınızla onun kimliği arasındaki farklılık bu süreçte daha yoğun bir şekilde belirlenebilir. Ayrıca Mars gezegeninin yuva evinizdeki transitini göz önüne alırsak herhangi bir uzlaşmazlık Venüs Koç burcu sürecinin(30 Nisan) bitimiyle yüzeye çıkarak pişmanlık duymanıza yol açabilir.

Aşk hayatınızı yakından ilgilendirecek diğer önemli transitlerden birisi ise Güneşin Koç burcunda 19 Nisan tarihine kadar sürecek etkisidir. Bu enerjiden sizlere günlük yorumlarda söz etmiştim. Güneşin her yıl burcunuzdan geçtiği bu süreler hakikaten sizler için girişim açısından gayet olumlu bir enerjidir. Hem enerjik ve hem de hevesli olacağınız bu süreçte Venüs ve Merkür gezegeninin de burcunuzda seyretmesini göz önüne alırsak sizi durdurmak neredeyse imkansız hale gelebilir. Tükenmez bir iyimserlikle, geniş yüreklilik ve cesaretle ilerleyeceğiniz bu süreçte flört türü maceraya yönelik birliktelikler sınırsız yaşandığı gibi arkasında hiçbir iz bırakmadan sadece süreç içinde geçerli bir tarz içerebilir.

Aşk derken sadece karşı cins üzerinde düşünmemek gerekir. Kimi Koçlar için bu süreç aşklarının meyvesi olan çocukları için de değerlidir. Bu devrede onlarla yakından ilgilenmeniz, sıcak ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız hatta bizzat onlar adına girişimde bulunmanız, desteklemeniz mümkündür.

2 Nisan-17 Nisan arası Merkür gezegeninin iletişim, haberleşme ve yolculuklar açısından etkili olacak enerjisini de hesaba katarsak Nisan ayını hem duygusal hem de zihinsel anlamda oldukça hareketli geçireceğinizi söylemek mümkün olacaktır. Her türlü zorluktan kolayca silkelenerek hayata katılışınız, yorulmaz ve cesur bir şekilde girişimlerde bulunmaz, ön saflarda yer almanız açısından hakikaten etkili bir dönemdir. Bu dönemde Koç burcunun aktif ve çabuk sıkılma özelliğini düşünürsek sizlere önerim, uzun zamandır düşündüğünüz ve bir türlü fırsat bulamadığınız konularda girişimci olmanız, yaşamı sadece güzellikler olarak değerlendirmek yerine bir karınca gibi geleceğinizi düşünmeniz, yukarıdaki etkileri olumlu anlamda hayatınıza uygulayarak sorumluluk hissiyatı içinde hareket etmenizdir. Ayrıca, yönetici gezegeniniz Mars uzun bir süredir oldukça güçsüz bir konumda olduğundan Venüs, Güneş ve Merkürün burcunuzdaki seyirlerini doğru anlamda kullanmaya özen gösteriniz. Eviniz alanı içinde agresif tutum göstermek yerine uzlaşı içinde hareket etmeye çalışınız. Merkür Koç enerjisi genel anlamda düşünmeden konuşma, hızlılık içinde ayrıntıları kaçırma, ani ve dürtüsel bir şekilde hareket etme konusunda etkilidir. Girişimler açısından bu enerji işinize yarayabilir fakat aile hayatınız üzerinde aksi tesir yapabilir.

İş ve Kariyer

Yönetici gezegeniniz Mars 4 Mart tarihinden beri düşük enerjili Yengeç burcunda seyretmekte. Bu sizin gibi atak ve öncü kişiler için oldukça yorucu ve pasifleştirici bir enerji. Durum böyle olunca burcunuzda ilerleyen Güneş, Venüs, Merkür gezegenlerinin aktif enerjisini değerlendirmek doğal olarak zorlaşıyor. Bir yandan bireylik duygunuzu dış ortamlarda göstermeye çalışıyor, diğer yandan ilişkiler ve iletişim kurmaya çalışarak öne geçmeye çalışıyorsunuz. Fakat etkili gezegen Mars ise geminin kaptanı olarak belli bir rotada ilerlemek yerine beklemenizi söylüyor. Bu ise boşa akan enerji anlamına geliyor. Oysaki yapılması gereken eğer hedefleriniz varsa kesinlikle durmamak ve sahip olduğunuz değerlerinizi daha fazla korumak ve kollamak için dış dünyada savaşmak. Çünkü böyle durmaya devam ederseniz ancak elinizdekilerle idare etmeye mahkum olacaksınız. Oysaki yaşam zorlu ve her geçen gün ilerlemeyi gerektiriyor. Benim size önerim isteklerinizin peşinden gitmek için korku ve çekingenlik duymamamız, gerekli girişimlerde bulunmanız, ailevi şartlar yada baskılar nedeniyle yılmamanız, aşırı hassasiyet veya tam tersi gerilimli tavırlar göstermeden hedeflerinizi gerçekleştirmenizdir.

Satürn gezegeninin geçen yıl Eylül ayından beri devam eden ve günlük iş hayatınız, verimliliğiniz konusunda sizi durduran enerjisinden sürekli bahsetmekteyim. Bu enerji kimi aylarda başka gezegenlerin hareketleriyle tetiklenmekte ve sizlerin çalışma hayatınızda etkili durumlara yol açmakta. Güneşin koç burcunda ilerleyeceği 19 Nisana kadar sürecek etkisi, iş hayatınızla ilgili konularda, bilinçli davranmanızı, becerikli olmanızı ve son derece pratik bir şekilde harekete geçmenizi sağlamakta. O zaman yapılması gereken çalışma koşullarınızı yeniden gözden geçirmek, belirli bir düzen içinde hareket etmeye özen göstermek, kendi becerilerinizi hayata geçirecek kadar istekli olmaktır. Eğer bu iş kolu veya çalıştığınız ortamda sıkıntılarınız varsa çözüm bulmak için herşeyden önce yaklaşım tarzınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor. Eğer farklılık yaratmak ve başarılı olmak istiyorsanız, sorunları hasıraltı etmek yerine konuşmalı, agresif davranmak yerine işbirliği yapmak durumundasınız.

Eğer siz iş hayatına yeni atılmış ve henüz genç biri iseniz, bir müddetliğine belirli bir kurs veya çıraklık döneminden geçmeniz gerekebilir. işte böyle bir durumda isyan etmek yerine, işi iyice öğrenmeye çalışmalı, ustalarınızla iyi geçinmeli ve bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız. Bazılarınız için bu süreç yeni bir iş kolunda faaliyet dönemi olabilir. Yeni bir çevre, yeni insanlarla bir araya gelmek size zor gelebilir. bu durumda yapmanız gereken Güneş, Venüs ve Merkür gezegenlerinin tüm ay boyunca etkili olacağı enerjilerinden yararlanarak ne kadar farklı ve özel biri olduğunuzu onlara göstermek, iyi ilişkiler kurmaya çalışmak ve yeri geldiğinde ılımlı ve hoşgörülü bir tarzda hareket etmeyi gönüllü olarak kabul etmektir.

Jüpiter gezegeninin kariyerle ilgili yaşam evinizde olan uzun seyahati hala devam etmekte. Bu durum daha önceki aylık yorumlarda bahsettiğim gibi sizlerin disiplinli ve kendinize hedefler belirleyerek ilerlemenizin şart olduğunu göstermekteydi. Nisan ayında Güneş, Venüs ve Merkür gezegenlerinin etkili enerjileri sizin dış imajınızı kuvvetlendirirken bir yandan da sabırsızlık vereceği söylemiştim. İşte bu nedenle, eğer siz mesleki konularda kariyer elde etmek istiyorsanız bu ateşli enerjilerin sizi düşünmeden riskli hareketler içine sokmasına izin vermeyiniz. Tabi ki ilerlemek ve gelişmek sizin de hakkınız ama bunu bir kızgınlık veyahut en ufak bir anlaşmazlığı bahane ederek işten ayrılma veya patronlarınızla karşı karşıya gelme şeklinde kullanırsanız biliniz ki sonradan pişmanlık duymanız içten bile değildir. Yapmanız gereken öncelikle, şu an bulunduğunuz konumdan çok daha iyi bir pozisyonda olacağınız, araştırdığınızda gerçek sizin geleceğiniz adına etkili olacağına inandığınız girişimlerde bulunmanızdır. İşte o zaman bu enerjileri doğru yönde kullanmış olursunuz. İş fırsatları ve görüşmelerde bulunmanın bir zararı yoktur fakat terazinin kefelerini iyi ayarlamak gerekir. Şimdiki işinizi ve düşündüğünüz işi kefelere koyun, hangisi daha ağır geliyorsa bu etkili enerji döneminde harekete geçebilirsiniz.

Siz Koçlar daima fiziksel dünyanın en enerjik kişilerisiniz. Güvenliğinizin sağlanması ve yaşamdaki amacınızın belirlenmesi için öncü enerjilerinizi yönlendireceğiniz alanları iyi seçmeniz gerekmektedir. Her ne kadar Satürn geri hareketinin iş evinizdeki baskısı ve Jüpiterin kariyer evinizdeki Oğlak burcu süreci devam ediyor olsa da, sizler bu iki enerjiyi de olumlu yönde kullanabilmek gücüne sahipsiniz. Yapmanız gereken en verimli olabileceğiniz alanı keşfetmek, sabırlı olmak ve sorumluluklarınızı bilerek hareket etmektir. kendinizi yararlı hissedeceğiniz ve amaçlarınızı gerçekleştireceğiniz bir ortamda çalışmak adına araştırmalarınızı sürdürünüz. Eğer işinizden memnunsanız fakat geliriniz düşükse artı işler yaparak kazancınızı çoğaltmaya çalışınız. Dışarıdaki dünyanın acımasızlığını bilerek, sıkılganlık göstermeden ve zamanı iyi kullanarak hayatınızı sürdürünüz. Çünkü sabırsız ve agresif davranışlar iş hayatı içinde her zaman zorluk yaratıcıdır.

17 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Merkür Boğa burcu süreci ise, sizlerin iş hayatınızda kendi değeriniz ve yetenekleriniz üzerinde düşünmeyi, güvenliğiniz adına hareket etmenizi, pratik bir şekilde ağır ve ciddi anlamda ilerlemenizi sağlayıcı bir enerji sunacaktır. Ayrıca ateşli enerjinizi odaklayabileceğiniz alanlar keşfetmenizi, gerek kariyer gerekse günlük tempodaki işlerinizi verimli bir şekilde halletmenizi ve bütün bunları yaparken uğraşı verdiğiniz iş hangi alanda olursa olsun, sağlam kararlar alarak ilerlemenizi sağlayacaktır. Böylece siz, yüksek enerjinizi bir nokta üzerinde sabitlemeyi ve o yönde ısrarlı bir şekilde hareket etmeyi deneyimleyeceksiniz. Bu tarih arasının sizler açısından gayet olumlu geçeceğini düşünmekteyim.

Nisan ayını iş anlamında özetlersek yöneticiniz Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri nedeniyle her ne kadar cesaret dolu girişimler açısından zorlu gözükse de, yukarıda belirtilen tarzda ilerlenmesi halinde gayet olumlu bir süreç olarak değerlendirilebilir. İlk yarısında ateşlilik ön planda ve beraberinde sabırsızlık gözlemlenirken, ikinci yarısında ise zihinsel anlamda kararlılık ve sabır olgusu sizleri girişimleriniz konusunda destekleyici olacaktır.

Parasal Konular

Sevgili Koçlar Nisan ayını finansal anlamda incelemek için en öncelikle para evinizin yöneticisi olan Venüs gezegeninin 6 Nisan-30 Nisan devresindeki seyrinden söz etmek gerekiyor. Bu tarihler arasında para kazanmak açısından girişimler ön planda gözüküyor. Fakat harcamalar da bir o kadar artış riski taşımakta. Çünkü sahip olmak isteğiniz yoğun gözükmekte. Kendinizi her alanda göstermek istediğiniz için doğal olarak fiziksel görünümünüze fazlasıyla önem vermektesiniz. Ayrıca dışarıdaki insanlara karşı ve ilişkinizle ilgili konularda kendinizi güçlü göstermekten yana olduğunuz için ister istemez para kazanmak kadar harcamak ta hoşunuza gidebilir. Kimileriniz ise yönetici gezegeniniz Mars Yengeç burcu pozisyonu nedeniyle ev içi harcamalarla uğraşabilir, güvenlik veya taşınma masrafları, yeni bir eve taşınma tadilat giderleri, hiç hesapta olmayan masraflar, çocuklarınızın bakım, okul masrafları, aile büyüklerinize yardım gibi birçok konuda elinizi cebinize götürmek zorunda kalabilirsiniz. Üzerinizdeki yükümlülükler özellikle ailevi konularda fazlalaştığından artık daha dikkatli ve ölçülü hareket etmek zorunda kalabilirsiniz.

19 Nisan – 20 Mayıs ise Güneşin Boğa burcuna geçişiyle sizler için kemerleri sıkma ve paranızı idareli kazanabilmek açısından oldukça etkili. Bir koç için bu durum her ne kadar keyifsizlik verse de, bu seyir esnasında bilinçli olarak gelir gider dengenizi kurmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Ayrıca bu dönem yukarıdaki paragrafta sözü edilen durumlara karşın gayet olumlu gözükmekte. Çocuklarınız, eğlence hayatı, borsa, sanat, güzelleştirme, dekorasyon, spekülasyon, şans oyunları yoluyla kazanmak mümkün olabileceği, bizzat kendiniz yaratıcılık gerektiren aktiviteler yoluyla da maddi kazanç sağlamanız mümkün olabilir. Sahip olduğunuz değerleri daha koruyucu davranacağınız için paranızı daha dikkatli bir şekilde kontrol etmek ve hatta elinizden tutmaktan yana olabilirsiniz. Benim önerim ne olursa olsun bu dönemde kendi doğal yapınızın bilincinde olarak birkaç kuruş bir kenara koymanız veya en azından denk bir bütçe içinde hareket etmenizdir.

17 Nisan- 2 Mayıs dönemi ise parasal konularda zihinsel açıdan sağlam ve mantıklı kararlar almaya dönük olabilirsiniz. Yapacağınız görüşmeler hem aile bütçeniz açısından etkili hem de gerçekçi düşünerek kararlar almanız açısından etkili gözükmekte. Ayrıca bu süreçte ailesiyle beraber oturan genç koçlar onlardan destek görebildikleri gibi, kendileri de idareli davranarak onları rahatlatabilirler. Üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olacağınız için zorlanmadan maddi güvenliğinizle ilgili kararlar alabilir, mantıklı düşünebilir hatta uzun zamandır böylesine tutumlu olmadığınızı düşünebilirsiniz. Ayrıca bu etki altında parasal kaynaklarınızı çoğaltmanızı sağlayacak görüşmelerde, hep ileriyi düşünerek ve rahatınızı ön plana alarak kararlar verebilir, etkin sonuçlar alabilmek için var gücünüzle çalışabilirsiniz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-9-10-13-14-23-2428-29

Zayıf Enerjili Günler : 11-12-18-19-25-26-27

Yeniay : 5-6

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :18-19

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Sevgili Koç, siz bir ateş burcusunuz, güç kaynağınız öncülüğünüzle her hedefinizi gerçekleştirebilirsiniz. 19 Nisan tarihine kadar doğum gününü kutlayacak olanlara ve daha öncesinde kutlayan okurlarımıza, sağlıklı ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi ve ayrıca hayatınızdaki her olgunun size bahar tazeliğinde keyifler yaşatmasını ve yüreğinizin istediği her dileğin gerçek olması temenni ediyorum.

Not:Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

Yorumlar