Başak Burcu Nisan Ayı Yorumu

Başak Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Nisan ayı boyunca aşk hayatınız açısından olabilecek durumları incelemeye başladığımda uzun süreli olan ve yavaş hareket eden gezegenlerin etkilerinin, özellikle ilişkilerle yakından ilgili yaşam evlerinizde bulunmaları dolayısıyla, sizlere kısa bir şekilde tekrar hatırlatmanın faydalı olacağını gördüm. Çünkü bu etkiler ne olursa olsun, Nisan ayı boyunca kısa süreli gezegen hareketleriyle tetikleneceği için muhakkak bilinmesi gerekiyor. Öncelikle Satürn geri hareketinden söz etmek lazım. Satürn bildiğiniz gibi Eylül 2008 yılından beri burcunuzda ilerlemekte. Aralık ayı itibariyle de geri harekete başlamış durumda. Doğal olarak burcunuzda ilerlediği zamanlar ciddi ilişkiler üzerinde de oldukça büyük etkisi bulunmakta. Çünkü sizin tavırlarınız, eğilimleriniz ve yönünüzü göstermekte. durum böyle olunca sizleri, iç dünyanızla temasa geçerek ne istediğinizi, kim olduğunuzu ve kendiniz hakkındaki asıl gerçeğe ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini söylemekte. Tabi ki Satürn baskı uygulayıcı ve disiplin edici bir gezegendir. Güven duygunuzu ve tümüyle sizi sarsarak ne kadar güçlü olduğunuzu sınamak yoluyla sizi büyütür. Sizi kendinizi geliştirmeniz ve toplumda bir yere gelebilmeniz adına dersler verirken beraberliğinizle ilgili konularda da baskılar uygulayarak doğru seçimlerde bulunmanız adına teşvik etmektedir. Tabii Satürn gezegeninin teşvik ediciliği demek disiplin altına alıcılığı demektir. Bu durumda bir yandan dış dünyada kendi kimliğinizi oluşturmak adına savaş verirken diğer taraftan karşınıza çıkan kişilerle de terbiye etmeye devam eder.

2003 yılından bu yana evlilik ve ciddi ilişkiler evinizde transitini sürdüren bir başka ağır gezegen Uranüs ise karşınıza çıkan kişilerin bağımsız ruhlu, özgür yaradılışta, orijinal, heyecanlı, ilginç ve kısa süreli ilişkiler kurmak taraftarı ve kalıcı duygular taşımaktan uzak kişiler olduğunu göstermektedir. Böylece bir yandan Satürn gezegeni nedeniyle dış dünyada terbiye olurken diğer yandan karşınıza çıkan kişilerin bu yaradılışta olması hakikaten siz Başaklar için oldukça sıkıntılı beraberlikler yaşamalarını neden olmaktadır. Siz bir düzen kurmak adına desteklenmeyi beklerken, partnerinizin böyle bir düşünce yapısı veya istekte olmayışı beraberliklerin kısa süreli olmasına, çabuk başlayıp çabuk biten ciddi ilişkiler yaşamınıza sebep olmaktadır. Ayrıca bu etki altında evli olanlar veya uzun süredir beraber olan çiftler ise bir dargın bir barışık, kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz, ayrılmaya karar verip daha sonra bir araya gelen veya ortak haritalarındaki etkiler nedeniyle sürdüremeyip ayrılanları da bu hesaba katmak gerekiyor. Kısaca Satürn ve Uranüs gezegenlerinin karşıtlık enerjisi bazı aylarda tetiklendiğinde bütün bu gerilimler meydana gelmekte, tetiklenmediğinde ise sular sakinleşmektedir. Fakat ne olursa olsun bu yaşananları talihsizlik olarak görmek yerine, her zaman söylediğim gibi, seçimlerinizi kendi kriter, yaşam şekliniz, karakteriniz, aile yapınız, gelenek ve görenekleriniz, ilişkiye bakış açınız, evlilik hakkındaki görüşleriniz üzerine doğru kişilerle yapabilirseniz herhangi bir sorun çıkmayacağı gibi bu zıt enerjiyi en olumlu anlamda kullanmış olursunuz. Unutmayalım ki, dışarıdaki dünya bizimle savaşmıyor, biz yanlış tercihlerde bulunarak kendi kendimize savaş yaratıyoruz. İşte gezegenlerin de işaret etmek istediği gerçek bu. Ne kadar doğru yoldasın ve hangi doğru seçeneği işaret etmektesin. Buna göre lütfen yaşadıklarınızı bir daha gözden geçirin ve yaşadığınız haksızlık veya ayrılıkların sebebinin neden kaynaklandığı konusunda kendinize bir öz eleştiride bulunun. Belki de göreceksiniz ki, size hiç uygun olmayan kişileri tercih etmişsiniz ve ısrarla sürdürmeye devam etmişsiniz. Bu yönüyle ele aldığınızda göreceksiniz ki aslında şanslısınız. Size doğru yolu gösteren ve doğru yolda ilerlemeniz adına etkide bulunan bu gezegen hareketlerini talihsizlik olarak görmek yerine daha mutlu olmak adına bir ışık olarak değerlendirirseniz siz de, kendine uygun seçimde bulunarak şimdi mutluluğun doruklarında olan diğer Başaklar gibi huzura kavuşabilirsiniz.

Ciddi niyetli olmayıp sadece aşk yaşamak ve flört etmekten hoşlanan bir yapıda iseniz, bu konuda da Jüpiterin Oğlak burcu sürecinden bahsetmek gerekir. Jüpiter son derece olumlu etkilere sahip, bereketli ve genişletici bir gezegendir. Fakat oğlak burcunda yüceldiği bir burçta olmadığı için, aşk konusunda çaba sarfetmeniz gerektiğini göstermekte. Aslında gerek Satürn gerekse Uranüsün etkisini biraz olsun hafifleten bu transit, her ne kadar çok ferahlandırıcı olmasa da aşk evinden geçiyor olması dolayısıyla yine de iyimserlik veren yönleri olabilir. Yaşanan aşkların temelinde, genel olarak ciddiyet ağır basabilir. Kendinizden büyük kişilerle yaşanan ilişkiler bu etki altında daha fazla öne çıkabilir veya siz bu kişileri tercih etmektesinizdir. Sadelikten hoşlanabilir, beraber olduğunuz kişiye karşı kimi zaman iyimser davranırken kimi zaman sınırlar koyabilirsiniz. Ayrıca geleneksel değerleri ön planda tutabilir ve beraber olduğunuz kişinin de bu kriterlere sahip olmasını arzulayabilirsiniz. Güvenmekte zorluk çekebilir, sadakatinden şüphe edebilirsiniz. Bir başak her zaman titiz düşündüğünden bu transit etkisi altında da aşkı sınırlar içinde özgürce yaşamak taraflısı olabilirsiniz.

Sevgili Başaklar elimden geldiğince sizlere ilişkiniz üzerinde etkili olan uzun süreli gezegen hareketlerinden söz etmeye çalışarak bir hatırlatmada bulundum. Bunları muhakkak bilmeniz gerekiyor ve ben etkili olduklarını düşündüğüm aylarda bunlardan yine bahsedeceğim. Çünkü bu konularda düzenlemelerde bulunmadığınız sürece sağlıklı bir ilişki kurmak neredeyse imkansız.

Şimdi gelelim Nisan ayında, bu bahsettiğimiz zorlu durumlara karşın, kısa sürecek ve aşk hayatınızı etkileyecek diğer oluşumlara. Bunların içinde olumlu olabilecek tarih aralığı 19 Nisan 20 Mayıs Güneşin Boğa burcu geçişidir. Boğa burcu geçişleri genel olarak burcunuzla uyumlu görünüm yaptığından sizler için kararlılık ve sabır ön planda olacaktır. Sizi rahatsız eden konularda ciddi düzenlemelerde bulunabilir, yaşadığınız ilişkide aksayan yönleri tespit edebilir, geçmişte yaşananların ışığında değerlendirmeye çalışarak, neler yapmanız gerektiğini mantıklı bir şekilde gözden geçirebilirsiniz. Bu gözden geçirişte sabrınızın sınırlarını zorlayan konularda tepkisel davranmanız mümkündür. Bu sizin kendi dünyanızdaki manevi değerlerinize verdiğiniz önemden kaynaklanmaktadır. İsteğiniz her yönüyle sağlam ve düzgün bir ilişki yaşamaktır.

İş ve Kariyer

Gündelik iş temponuz ve meslek hayatınızla ilgili konularda etkili olabilecek en önemli transitlerden birisi yönetici gezegeniniz Merkürün 17 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasındaki seyridir. Bu enerjinin olabilecek etkilerine geçmeden önce Satürn gezegeninin geri hareketinin iş konularında da önemli bir etkinliği olduğunu söylemek lazım. Geri hareket süresince mesleki yaşam evinizle yaptığı görünüm hizmet bilinci içinde bir çırak gibi çalışmanızı, dikkat ve sabırlı davranarak görevlerinizi yerine getirmeniz gerektiğini hatırlatıcıdır. Sizler kendi yeteneklerinizi uygulama alanları yaratarak, belirsizlikler karşısında yılmayarak bir düzen kurmak durumundasınız. Öncelikle potansiyel gücünüzün seviyesini iyi bilmeniz gerekmekte. Kendi becerilerinizi ortaya koyamadığınız bir iş yeri ve ortamında nasıl verimli çalışabilirsiniz ki? Seçeceğiniz iş, yavaş yavaş ama en azından bilgi sahibi olduğunuz bir alanda gelişmenizi sağlayıcı yönde olması gerekir. Eğitim hayatınız, bugüne dek elde ettiğiniz tecrübeniz, bulunduğunuz çevre ve kişiliğinize uygun ve gelişiminizi sağlayacak bir iş bulmak ülkemiz koşullarda doğaldır ki çok zor. Nasıl branşınız olmayan bir iş alanında ve kariyer sahibi olmanızın güç olduğu verimsiz bir ortamda çalışmak size bir şey kazandırmıyorsa, gelişiminiz açısından sizi desteklemeyen, huzursuz bir ortamda belirli bir rolde sıkışıp kalarak kariyer sahibi olmanız da o denli güçtür. İşte bu nedenle Satürn geri hareketi düzenlemelerde bulunmanız ve yaşamınızı gözden geçirmeniz adına son derece etkilidir. Girişimlerde bulunmanızın önünde duvarlar oluşsa da, içsel baskılar ve sorumluluklarınız sizi yıldırsa da, Mayıs başına kadar araştırmalarınızı sürdürerek yeni iş girişimleri için hazırlıklı hale gelmeli veya mevcut işinizde düzenlemelerde bulunacak şekilde hareket etmelisiniz.

Nisan ayı, yönetici gezegeniniz Merkürün Boğa burcundaki ilerleyişiyle yukarıdaki konuların uygulanması adına etkili olabilir. Hem Satürn gezegeninin üzerinizdeki baskısını biraz olsun hafifletir hem de girişimleriniz açısından size destek olabilir. 17 Nisan Merkür ve 19 Nisan tarihinde başlayacak Güneş transitleri neredeyse 20 Mayıs tarihine kadar etkili olacaktır. Bu iki enerji devam ederken Satürn gezegeninin de geri hareketi 3 Mayıs tarihinde sona erecek ve böylece, çok daha olumlu bir süreç geçirmeye başlayacaksınız. Ayrıca bu bahsettiğim etkiler, 4 Mart tarihinden beri ev ve aile konularında sizi geçmiş sorunlarla boğuşturan Mars yengeç burcu zorlu enerjisiyle de baş edebilmeniz adına etkilidir. Sizin de gördüğünüz gibi Nisan ayının ortalarına gelindiğinde başta girişimleriniz olmak üzere, eğitim hayatınız, ticari faaliyetleriniz, yurtdışı bağlantılarınız, hukuk ve yasalarla ilgili sorunlarınız, bilgilenerek genişleme, kendi çevrenizden çok daha geniş bir alanda tanınma, inancınızın artışı kısaca maddi ve manevi değerlerinizi bir temel duygusu içinde ele alabilme ve sağlamlaştırma adına etkili bir süreç olduğu gözükmekte. Her ne kadar bütün bunlar Mayıs ayı başına kadar paraya dönüşmese de, Nisan ayının ortalarından itibaren başlayacak gelişmelerin Mayıs ayına bir hazırlık dönemi olduğunu göstermekte.

Parasal Konular
Finans hayatınızla ilgili etkili olacak enerjilerin başında, 19 Nisan tarihine kadar devam edecek Güneş Koç burcu sürecini tekrar hatırlatmakta fayda var. Hatırlarsanız bu enerjiyle ilgili sizlere günlük yorumlarda bahsetmiş ve hakkınız olduğunu düşündüğünüz maddi ve manevi konularda bir önceki Balık sürecinde olduğu gibi yumuşak ve anlayışlı davranmanız güçleşebileceğinden söz etmiş ve size ait olduğunu düşündüğünüz herşeyi savaşarak elde etmeye kalkabilir ve size karşı çıkanlara karşı cesur ve gözüpek bir şekilde mücadelede bulunabilirsiniz. İtibar ve güç elde etmek isteğiniz ön planda olduğundan bunu ılımlı bir şekilde değil, için için büyüyen bir ateşlilikle hırsla elde etmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca maddi açıdan borçlarınız konusunda dışarıdan destek elde etmeniz zor olsa da, ani bir karar altında bir başka borcun altına, incelemeden araştırmadan girmeyiniz demiştim.

Nisan ayı içinde Finansal anlamda etkili olacak diğer önemli enerji ise, kendi kazanımlarınızla ilgili yaşam evinizin yöneticisi Venüs ile başkaları kaynaklı gelirler evinizi yöneten Mars gezegenin zorlu görünümüdür. Bu süreçte gerek Venüs gezegeninin Koç burcunda, gerekse Mars gezegeninin Yengeçte oluşu ve her ikisinin de maddi açıdan zayıf enerjiler anlamı taşıması, doğal olarak parasal meselelerde vereceğiniz mücadeleyi göstermekte.

Bu mücadelenin hangi konularda olabileceğini birlikte inceleyelim. Öncelikle ileriye yönelik hedeflerinizle ilgili kafanızın içinde tasarladığınız proje ve planlar adına, dışarıdan kaynak bulma telaşınız bu süreçte son derece etkilidir. Kimileriniz, eş veya ortak yoluyla bunu elde etmeye çalışırken, kimileriniz, miras, sigorta, banka kredileri kanalıyla bunu karşılamaya çalışabilir. Kısaca rahatlayabilmek ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için kendi kazanımlarınız yeterli gelmediğinden birilerinden veya başka yollarla paraya ihtiyacınız vardır.

Hedefleriniz arasında, kiradan kurtulmak amacıyla ev sahibi olma, ayrı bir eve taşınma, eviniz adına yapılacak değişimlerde bulunma, ileride oturacağınız küçük bir yazlık sahibi olma isteği ön planda olabileceği gibi kimilerinizde evlenmek, bireysel atılımda bulunmak, yeni bir iş kurmak, ortak projelerde kullanmak veya organize işler adına girişimde bulunmak amacıyla paraya ihtiyaç duyuluyor olunabilir.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 7-8-11-12-15-16-17-20-21-22-25-26-27

Zayıf Enerjili Günler : 3-4-9-10-23-24-30

Yeniay : 15-16-17

Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır

Dolunay :3-4-30

Ay gezegeninin Balık burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Başak, siz değişken toprak burcusunuz. Güç kaynağınız olan çalışkanlığınızla ve verimlilik gücünüzle mükemmeli yakalayabilirsiniz.,

Yorumlar