Balık Burcu Nisan Ayı Yorumu

Balık Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Balıklar aşk ve ilişkilerle alakalı son derece önemli ve zorlu bir ay sizi bekliyor desem sanırım en doğru tanımlamada bulunmuş olurum. Hakikaten gerek aşk ve flört gerekse evlilik ve ciddi ilişkilerle alakalı konulanda etkili olacak iki önemli transit Nisan ayına damgasını vurmakta. Bu iki enerjiden gerek daha önceki aylık yorumlarda gerekse günlük yorumlarda sıkça söz etmekteyim. Hatta kimi zaman sizlerden aldığım maillerde ne zaman bitecek bu Balıkların şanssızlığı diyorsunuz ya, ben de bu ay içinde olan enerjilere baktığımda bu iki enerji etkinliğinin devam etmekte olduğunu gördüm. Birincisi aşk evinizde bulunan Mars gezegeninin yengeç burcu seyri ve ciddi ilişkinizle alakalı yaşam alanından geçmekte olan Satürn geri hareketi. Ay içinde bu enerjilerin etkisi devam ederken, Güneş, Venüs ve ardından Merkür gezegeninin de Koç burcunda ilerlemesiyle durumlar içinden nasıl çıkabilirsiniz, neler yapmalısınız birlikte inceleyelim.

Önce şunu söylemek isterim ki, 2008 yılı, siz Balıklar için oldukça zorlayıcı fakat bir o kadar gelişmeniz adına destekleyici derslerle dolu olduğunu, gerek aylık ve kimi zaman günlük yorumlarda söz etmeye çalışıyorum ve değişime gönüllü olmadığınız sürece, olayların zorlayıcı koşullar yaratarak size bunu öğreteceğini söylüyorum. Öncelikle ilişkiler açısından bütün bunların ışığında Nisan ayını değerlendirirsek, burcunuzla düello halinde olan bir Satürn enerjisi neredeyse Eylül 2007 yılından bu yana sizlere son derece sıkıntılı anlar yaşatıyor. Bana göre, diğer burçlara da, sözünü ettiğim gibi Satürn gezegeninin aslında korkulacak bir yanı yok. Çünkü Satürn öğretmendir. Dersini verir, öğretir, eğitir ve sonunda imtihan eder. Eğer siz derslerinize iyi çalışmışsanız, sorumluluklarınızın bilincindiyseniz ödülünüzü elinize verir ve gider. Şimdi Satürn ciddi ilişkilerle ilgili yaşam evinizde transitini sürdürmekte ve partnerinizin temsilcisi olarak görev yapmakta. Yani sizin ilişkiye bakış açınız ve bugüne dek sunduklarınıza karşılık karşınızdaki kişinin verebileceklerini göstermekte. Peki Satürn Başakta ne gibi enerjiler sunmakta. Herşeyden önce değişkenlik yaratmakta. İster bir ilişkiniz olsun ister olmasın Satürn sizin korkularınız gibi. Çünkü içinizdeki bir ses ilişkinizle ilgili alanda kendinizi pek güvende hissetmemeniz için önemli bir neden. Genel anlamda kendinizden büyük, oldukça yoğun bir iş trafiği içinde bir kişiyi gösterdiği gibi, engelleri olan bir kişinin de göstergesi olabilir. Kimileriniz için bu iş alanında problemi olan bir eş veya bir takım sorunlar nedeniyle ha koptu ha kopacak bir beraberliği sürdürdüğünüz bir alışkanlığınız gibi.

Bundan evvel iki kez bu alanda geri hareket yapan Satürn, sizleri beraberlikler konusunda iyice disiplin altına almış olmalı. Kimileriniz Satürn sözünü duyduğunda oldukça rahatsız ama ben bu gezegeninin yapılanma ve temeli kuvvetlendirme üzerine olan gücünü astrolojik olarak bildiğim için son derece önemli ve faydalı görmekteyim. Satürn bir olguyu sarstığı zaman her ne kadar rahatsızlık verici olsa da, aslında söylemek istediği tam olarak şudur. İlişkinizin kalitesi nedir? Siz birbirinizle gerçekten bir ömrü beraber geçirecek kadar sevgi dolu musunuz? birbirinizin farklılıklarına saygı göstererek karşılıklı dengeyi sağlamak adına neler yapmaktasınız? Sizce bu ilişkinin temelinde olan duygu nedir? Ve siz dışarıdan gelebilecek veya kendi içinizde olabilecek sorunlar karşısında, birbirinize ne kadar destek verebilir ve bu sorunlara rağmen ilişkinizi koruyabilir misiniz?

İşte Satürn bütün bu sorular karşısında cevabınızı almak üzere pusuda bekler ve beklerken her türlü dayatımı, sıkıntıyı ve engeli karşınıza çıkarır. Eğer bütün bunlara rağmen sizler birlik ve beraberliğinizi kesinlikle bozmadan yaşamınızı sürdürebiliyorsanız ne ala. Tam tersine en ufak bir rüzgarda yıkılıyorsanız bilin ki bu ilişkinin ne size ne de karşınızdaki insana faydası yok. Sevgi emek ve özveri ister. Herşeye rağmen acılara birlikte göğüs germeyi gerektirir. Yaşanan Aşkı uzun süreli kılmanın ve sürekli yüreğinizde sıcak tutmanın adıdır sevgi. Öyle kimsenin ne yaparsa yapsın, bozamayacağı bir duygudur sevgi. Gerçekten birbirini seven milyonlarca çift var bu dünyada ve bu insanlar kimbilir ne güçlüklere birlikte katlandılar ve yılmadılar. Birbirlerinin gözünün içine bakarak ne kadar sevdiklerini tekrarladılar. Bunu da aşarız yeter ki yanımda ol diyebildiler. Belki filmlerde olur sanıyoruz böyle şeyler ama değil. Böyle yaşayan birçok çift var. Bunlardan bir çift siz olmak istemez misiniz? o zaman önce aranızdaki sevginin ne kadar güçlü olduğunu anlamanız için size bir şeyler söylemeye çalışan Satürn enerjisinin sesine kulak verin. O size ayrılık getirmiyor, o size temelinizi güçlendirmek adına harç veriyor. Ya sevgi binanızı sağlamlaştıracaksınız veya ilk sarsıntıda yıkılacaksınız. Seçim sizin.

Satürn Eylül ayında başak burcunda ilerlemeye başladı ve Aralık ayından bu yana geri harekette. Geri hareket dönemlerinin tadilat zamanlarıdır. Siz de şimdi, aşkınızı onarmaya çalışın veyahut kendi kişiliğinize ve beklentilerinize uygun kişileri tercih etmek için mantıklı seçimlerde bulunmaya çalışın.

Gelelim aşk hayatınız açısından olumlu olabilecek bir başka enerjiye, biliyorum sizi Satürn enerjisinden bahsederek oldukça rahatsız ettim. Fakat her zaman söylediğim gibi Astroloji sizi geçici bir süre eğlendirmek amaçlı bir ilim değildir. Geçtiğiniz süreci kendi derin ve anlamlı ışığıyla aydınlatmak ve size kendi kuralları dahilinde yardımcı olmaktır. Sizin yerinize karar vermesi mümkün olmadığı gibi, bu veya şu olacak gibi kesin bir dille konuşması da mümkün değildir. Bu bilgiler ışığında kararı verecek olan sizsiniz.

Evet ne diyordum. Olumlu bir enerji olan Güneşin Boğa burcundan söz ederek Nisan ayındaki enerjilerinizi bitirmiş olacağız. Bu etki altında, 19 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında iletişim ve haberleşme evinizde ilerleyecek olan Güneş, aşk hayatınızla ilgili alanda bulunan Marsla ve burcunuzla olumlu bir görünüm yaparak sizleri yakın çevrenizdeki insanlarla bağ kurmaya, yeni insanlarla tanışmaya ve daha sağlıklı beraberlikler yaşamak adına teşvik edici olacaktır. Sevgiyi yüreğinizde hissetmek ve ayrıca daha sağlam adımlar atmak adına sabit bir düşünce içinde hareket etmek kolay olacaktır. Bu süreçte kendinizi çok daha olumlu bir şekilde ifade edebildiğiniz gibi, kararlarınızda değişkenlik göstermeniz mümkün olmayacaktır. Bu süreçte ilişkinizle alakalı konularda olumlu gelişmeler olabileceği gibi, daha önceki sorunları da sağlam bir temel duygusu içinde ele almanız kolaylaşacaktır. Bu enerji ayrıca iş ve mesleki alandaki gelişmeler konusunda sizi destekleyicidir. Biraz sonra bu enerjinin İş ve Kariyer bölümünde olabilecek etkilerinden söz edeceğim.

İş ve Kariyer

Nisan ayı mesleki kariyeriniz açısından etkisi devam edecek, Jüpiter gezegeninin Oğlak burcu sürecinin gözardı edemeyiz. Bu enerji burcunuzla olumlu bir görünüm oluşturarak ve 19 Nisan itibariyle Güneşin Boğa burcundaki ilerleyişi ile tetiklenerek sizler açısından olumlu sayılabilecek gelişmeleri sağlayacaktır. İleriye yönelik hedefleriniz açısından etkili olabilecek bu durum, iş hayatınızla ilgili konularda sosyal ilişkilerin önemini vurgulamakta. Girişken davranmanız adına çok fazla hırs verici olmasa da, sizi işinizle alakalı konularda emek sarfetmeniz, bir işçi gibi çalışmanız ve sorumluluklarınızın bilincinde olmanız halinde hakikaten çok fazlasıyla tatmin edici olacaktır. Özellikle Mayıs ayının ilk haftasında Satürn gezegeninin geri hareketinin biteceğini de göz önüne alırsak, her ne kadar ilişki konusunda sorunlar yaşıyor olsanız da en azından mesleki konularda daha başarılı bir sezon geçirmeniz mümkün olabilir.

Burada dikkat etmeniz gereken konu, öncelikle hedeflerinizin altını çizmeniz ve bu amaçları gerçekleştirmek adına istekli olmanızdır. Ayrıca tekil düşünmek yerine geniş bir kitleye hitap etmek adına girişim ruhu içinde hareket edebilirseniz tatminkar olacaktır. Jüpiter araştırma, keşif, yayıncılık, dini ve felsefi konular, halkla ilişkiler, eğitim hayatı, yurtdışı bağlantıları, iç ve dış ticaret, ihtisaslaşma, yabancı dil, mistik konular, turizm, toplumsal hizmetler gibi alanlarda son derece etkilidir. Oğlak burcunda oluşu ise direk olarak iş hayatını göstermektedir. Demek ki bu enerji, yukarıdaki alanlarda iş hayatının içinde birebir faaliyette bulunmayı gösterdiği gibi, organize işler alanında başarılı olabilmek adına da son derece etkilidir.

Parasal Konular

Nisan ayı, parasal konularda etkili olacak en önemli enerjiniz, 20 Mart-19 Nisan tarihleri arasındaki Güneşin Koç burcu sürecidir. Oldukça güçlü bir enerjidir. Sizlerin maddi kazanımlarınız açısından girişimde bulunmanız adına cesaretlendiricidir. Gücünüzün uyanışıdır, dünyayı fethetmek adına öne fırlamanız anlamını taşır. Böyle bir enerji, maddi ve manevi sahip olduğunuz değerlerinizi çoğaltmak adına ateşli bir gücün sizi sarması anlamı taşımaktadır. Fakat dikkat ederseniz çok fazla kontrolsüz bırakılması halinde harcamaları da teşvik edici bir yanı bulunmaktadır. Sizler bu enerjiyi, normal zamanlarda bir türlü cesaret edemediğiniz konularda kullanabilirseniz maddi alanda başarısız olmanız mümkün olmayacaktır. Agresif bir enerji olması dolayısıyla, projelerin peşinde koşmanızı sağlayıcıdır. Hani deyim yerinde ise hakkınızı almak adına savaşçı bir insan gibi yılmadan mücadele verebilirsiniz. Amacınıza doğrudan gitmek hoşunuza gidebilir. Yoğun bir rekabet duygusu olduğunun bilincindesinizdir ve gerekirse tartışarak emeğinizin hakkını alabilirsiniz.

Bu enerji altında sıra geldi nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeye. Güneş Koç burcu süreçleri yukarıdaki anlamda şöyle bir bakıldığında hakikaten oldukça faydalıdır. Fakat, egonun yükselişi, isteklerinizi elde etmek konusunda mücadele vermenizi sağlarken, harcamalar konusunda da aynı şekilde dikkatsiz davranabileceğinizin göstergesidir. Mars gezegeninin güçsüz pozisyonunu göz önüne alırsak ne olursa olsun güvencenizi önemsemeniz gerekmektedir. Yani bütçe kontrolünüze göre hareket etmeyi bilmeniz gerekebilir. Anlık dürtülerinize yenilmemeli, girişken davranırken dikkatsizce riskler almamalısınız. Öncelikle izlediğiniz yolun doğruluğundan emin olmanız gerekebilir. sadece gelir geçer veya belirli bir süreyi kapsayan ve kalıcılığı olmayan işler uğruna paranızı riske atmamalısınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 7-8-11-12-20-21-22-25-26-27

Zayıf Enerjili Günler : 9-10-15-16-17-23-24

Yeniay : 3-4-30

-Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır.

Dolunay : 15-16-17

-Ay gezegeninin Başak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Balıklar, siz değişken su burcusunuz, güç kaynağınız olan sezgileriniz, şefkatiniz ve hayalleriniz sayesinde yaşamınızda değişim yaratabilirsiniz.

Yorumlar