Akrep Burcu Nisan Ayı Yorumu

Akrep Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler

Nisan ayını incelemeden önce yine hatırlatmakta uygun gördüğüm iki konu var. Birincisi Aşk ve Flört ilişkileri diğeri ise evlilik ve ciddi ilişkiler. Bu iki olgu birbirinden oldukça farklıdır. İlkinde gelip geçici arzular rol oynarken diğerinde sorumluluk ve özveri vardır. Aşk ve flört ilişkileriniz açısından önemli olan, daha önceki aylık yorumlarda sözünü ettiğim Uranüs gezegeninin seyri hala devam etmekte. Ağır seyreden bir etki olduğundan kimi aylarda bazı kısa süreli gezegen transitleriyle tetiklenmekte ve değişimlere neden olmakta. Nisan ayı içinde böyle bir durum söz konusu değil. Kısaca Uranüs gezegeni aşkta akıcı enerjileriyle size özgürce ilişkiler yaşamanız adına desteğini sunmaya devam ediyor. Fakat dikkatli olmanız gereken konu yaşadığınız aşkların bağlılık olgusundan oldukça uzak oluşu. Karşınıza çıkan insanlar veya siz kendi bağımsızlığınızı ve kimlik duygunuzu ön planda tutmaya devam etmektesiniz ve bu durumun herhangi bir sorun yaratmadan devam ediyor. Aşk hayatınızda sürekli yenilikler meydana gelmekte. Fakat bu yaşadığınız aşktaki sorunları düzeltmek bir yana, başka bir ilişkiye kolayca girebilmeyi göstermekte. Yani sabit bir düşünce tarzı hakim. Kimse kimseyi değiştiremeyeceğinin bilincinde.

Ciddi ilişkiler ve evlilik konusunda ise, Uranüs gezegeniyle olumlu bir görünüm oluşturan Güneş ve Merkür gezegenlerinin seyri ilginç bir durumu ortaya çıkarmakta. 19 Nisan tarihine kadar ciddi ilişkinizle ilgili alanda pek büyük bir problem yok. Çünkü o tarihe kadar gündelik iş hayatınızın veya günlük hayatın içinde ne ile uğraşıyorsanız o konularda vereceğiniz bir mücadele söz konusu.

Fakat tarih, 19 Nisanı gösterdiğinde Güneş gezegeninin Boğa burcuna girişiyle ilişkinizle alakalı her konuda karşılıklı dengelerin sağlanması gereken bir dönem başlamakta. Bu tarih partnerinizin kendi ilkelerine ve alışık olduğu herşeye sıkı sıkıya sarıldığı dönem. Yani sizin gibi o da kendini oluşturan değerler konusunda oldukça ısrarlı. Garip bir eylemsizliği var. Şaşırtıcı hiçbir yenilikte bulunmadığı gibi, sizin tarafınızdan gelebilecek herhangi bir hareket karşısında kendini savunması mümkün. Tek yönlü düşündüğünden sizin dönüşüm konusunda düşüncelerine pek katılmıyor olabilir. O kendi konumunu sürdürmekten yana ve kendi kriterlerine göre ilişkisini yaşamayı tercih ediyor. Kafa karıştırıcı hiçbir problemle uğraşmak niyetinde değil. Hatta son derece yalın ve sade. Problemlere rağmen sanki hiçbirşey yokmuşçasına hareket etmeyi tercih ediyor. Sabırlı davranması her ne kadar sizin için gerilimi tırmandırıcı olmasa da, sizin isteklerinizle çelişen düşünceleri ve tavırları can sıkıcı.

Bu süreçte siz eğer kendi isteklerinizi dayatmaya kalkışıp üzerine giderseniz bu sakinlikten eser kalmayacağını biliniz. Her ne kadar kibar, uyumlu gibi görünüyor olsa da, bir gerilim karşısında veya maddi, manevi değerleriyle ilgili herhangi bir risk durumu oluştuğunda bir volkan gibi patlaması mümkün. Çünkü onun için güvende olmak çok önemli.

Siz ise, ona göre kıyaslandığında daha aykırı bir kimlikle hareket etmektesiniz. Uysal bir görünüm çiziyor gibisiniz ama bunun gerisinde saklanan saldırganca tepkiler söz konusu. Kıskançlık, dik kafalılık göstermeniz mümkün. Eğer bu dönemde evliliğinizle alakalı konularda partneriniz özel işlerinize burnunuzu sokacak olduğu takdirde, onunla her türlü savaşı yapmaktan yanasınız. Kısaca sizin tavırlarınızın daha sert olacağını söyleyebiliriz. Çünkü siz bir Akrepsiniz, doğal olarak gizliliklerinize saygı duyulması gerekmekte.

Bu dönemde yani 19 Nisan 20 Mayıs arası özellikle evliliğiniz ve beraberliğinizle ilgili konularda her ikinizin de gerekli şekilde ayarlama yapması gerekiyor. Çünkü bu inatlaşmanın evli veya bir arada yaşayan bir çift olarak size faydası yok. Yazının başında belirttiğim gibi Aşk ve Flört türü birlikteliklerde Nisan ayı sorunlu gözükmüyor fakat ciddi anlamdaki ilişkiler açısından oldukça rahatsız edici. Aranızdaki sevgi birliğinin temeline zarar vermek istemiyorsanız, her iki tarafın da kendi fikirleri, kararları ve istekleri konusunda özverili yaklaşımlar göstermeleri gerekiyor. Bu olmadığı takdirde kopma noktasına gelmek içten bile değil.

İş ve Kariyer
19 Nisan akşamına kadar devam edecek Güneş gezegeninin Koç burcundaki seyri, siz Akrepler için, gündelik iş hayatınız veya çalışan kesime dahil değilseniz günlük hayatınızda uğraşı verdiğiniz tüm konularda (okul, ev) güç kazanmak isteğinizin ön planda olacağı bir zaman anlamı taşımaktadır. Oldukça kuvvetli bir enerji olduğundan geçtiği yaşam alanını da dikkate alırsak, agresif tepkiler göstermeniz mümkündür. Detaylı işlerin yoğunluğu ve bunların üstesinden gelebilmek adına hızlı davranmanız gereken bu süreçte yanlışlıklar veya sağlık açısından rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Enerjinin bir şekilde boşaltılması gerekebilir. Bunun için beslenme düzeniniz başta olmak üzere, düzenli bir hayat için gerekli olan herşeyin dikkatle ele alınması gerekebilir. Kendinizden emin haliniz tabi ki iyidir fakat siz bunu birlikte çalıştığınız insanlar üzerinde güç sağlamak adına uygulamaya kalkarsanız çatışmalar yaşanması mümkündür. Oysaki bu süreçte, amaçlarınıza ulaşmak için enerjik davranır ve ulaşılması zor olan hedeflerinize varabilmek adına olumlu girişimlerde bulunursanız, sizi destekleyecek bu enerjiden en doğru anlamda yararlanmış olursunuz. Bir Akrep daima sabit bir kararlılıkla hareketten yanadır. Bu onun doğasında var olan önemli bir olgudur.
İşte Güneş koç burcu sürecinin ona sağlayacağı öncü ateşliliği arkasına alarak atılımda bulunursa hem amacına daha kısa yoldan varabilir hem de mücadele ederek öne atılabilir. Diğer insanlarla rekabet bu süreçte artabilir, girişimde bulunduğunuz alanlarda sizin gibi yol alan kişilerle karşı karşıya gelerek kazanmak adına yarışabilirsiniz. İşinizle alakalı mevzularda kendinizi bilinçli bir şekilde göstermeniz gerekebilir. Bütün bu durumlarda dikkat etmeniz gereken konu sağlıklı, mantıklı ve hoşgörülü bir şekilde hareket etmek olmalıdır. Gerek toplum içindeki yeriniz, gerekse mesleki konularda sıkıcı ve sizi oldukça rutin bir hayatın içinde uğraştıran tüm konular bu dönemde gergin tepkiler göstermenize neden olabilir. bu enerjilerin şimdiden bilincinde olarak önlem alabilirseniz, süreç başladığında hazırlıksız yakalanmamış olur hatta dönemi oldukça yararlı geçirerek daha hızlı bir şekilde işlerinizi bitirebilir, girişimlerde bulunabilirsiniz.
Yönetici gezegeniniz Mars bildiğiniz gibi 4 Mart tarihinden beri Yengeç burcu pozisyonunu korumakta. Bu pozisyonda oldukça duyarlı ve hassasiyet dolu tavırlar içindesiniz. Otoritenizi kaybetmemek için etrafınızdaki insanlarla uyumlu ilişkiler kurmaya çalışmanız mümkün olabileceği gibi, kendi içinizde kararlarınızla çelişkiye düşmeniz de mümkün. Bir yandan iş ortamınızdaki eskiye ait sorunlar diğer yandan atılımda bulunmak isterken geçmiş konulara sürekli ayağınızın takılması doğaldır ki, sizleri girişimci davranarak durumunuzu düzeltmek yerine, aynı konumda kalarak sorunlarla boğuşmanıza neden olmakta. Tüm ay boyunca bu pozisyonunu yine sürdürecek olan Mars, ay içinde iki önemli tarih arasında sizi zorlayacağa benziyor. Bunlardan birincisi 20 Mart-19 Nisan ve 6 Nisan-30 Nisan arası.

Sizler bu tarihler arasında gerek günlük iş hayatınızdaki verimlilik ve gerekse girişimcilik konusunda öne atılarak hakkınızı almak yerine, etrafınızdaki insanların size yardımcı olmasını bekleyebilirsiniz. Oysaki yapılması gereken ince bir ayar var. öncelikle yeniliklere açık olmak, herkesin faydalanabileceği ve kendiniz için de son derece tatmin sağlayacak konularda hünerlerinizi geliştirmek ve bu alanlarda faaliyet göstermek. Yeteneklerinizi geliştirmek konusu gerçek anlamda çok önemli. Resmen bir çırak gibi çalışmanız gerekiyor. İkincisi sorumluklarınız konusunda duygusal yaklaşımlarda bulunmak yerine mantıklı düşünmek. Sağlıklı bir çalışma ortamında bulunmak adına tercihlerinizi doğru bir şekilde yapabilmek. İş çevrenizde bulunan insanlarla kesinlikle iyi ilişkiler kurmaya çalışmak. Eskiye ve bağımlı olduğunuz konularda takılıp kalmamak, detaylara dikkat etmek, mükemmelleşmek için öncelikle işi kademe kademe öğrenmeye çalışmak olmalıdır. Belki küçük bir görev üstleneceksiniz veya şu anki mevcut işinizde daha farklı bir alana verileceksiniz veyahutta hiç ummadığınız bazı durumlarla karşılaşacaksınız. Ne olursa olsun, eğer arzuladığınız bir işse ve geleceği varsa azimle çalışmak size zaman kaybettiriyor gibi gelse de, sonrasında bu emeğinizin karşılığını almaya başladığınızda ne kadar iyi bir tercih olduğunu anlayacaksınız.

Ayrıca bu tarihler arasında, bir ustanın yanında çalışmak veya iş konusunda sizden daha tecrübeli kişilerden ders almak, kurslara katılmak ve gelişmek gibi durumlar da görülebilir.

Parasal Konular

Sevgili Akrepler parasal konularla ilgili yaşam evinizden geçmekte olan herhangi bir transit etkinliği yok. Bu nedenle bu evlerin yöneticilerinin durumlarını incelemek gerekiyor. Öncelikle kendi kazanımlarınızı ilgilendiren konularda etkili olan Jüpiter gezegeninin Oğlak burcu sürecinde ve iletişimle alakalı yaşam evinizde oluşu, seyahatlerin iş amaçlı konularda yoğunlaşacağını göstermekte. ve doğal olarak gelirinizi arttırma yönünde veya mesleki olarak yapacağınız her türlü girişimde dilinizi kullanma biçiminiz, insanlarla olan iletişiminiz sizi maddi yönden destekleyici. Ayrıca bu oluşumun Uranüs gezegeni ile olan olumlu açısı, beklenmedik, sürpriz miktarların elinize geçeceği göstermekte. bu bahsettiğim oluşum sadece bu ay içinde değil, daha önceki aylık yorumlarda da sözünü ettiğim gibi tüm yıl içinde etkisi görülecek bir durum. Bazı aylarda tabi ki kısa süreli gezegenler tarafından tetiklenerek elinize geçen miktarın artmasını sağlayıcı, bazı aylarda ise temkinli ve hesabını bilen bir tarzda davranmanız gerektiğini.

Bahsi geçen bu enerji 19 Nisan tarihine kadar Koç burcunda bulunan Güneş tarafından oldukça mücadeleci bir tarzda tetiklenecektir. Bunu anlamı parasal konularda abartılı yaklaşımlardan uzak durarak, kazancınız konusunda sadece şansınıza güvenmeyerek, etrafınızda bulunan insanlarla iyi ilişkiler ağınızı kuvvetli tutarak ilerlemeniz gerektiğidir. Özellikle fiziksel sağlığınıza dikkat etmeli, yoğun iş temposu içinde stresten uzak durmalı, gerilimli tepkiler vermemelisiniz. Ayrıca bu etki altında maddi konularda işinizden elde ettiğiniz gelir konusunda aceleci olmamalı, yapılacak ayarlamaları sabırla beklemelisiniz.

Çünkü 19 Nisan -20 Mayıs arası Güneşin Oğlak burcu sürecine girmesi, iş ortaklığı veya eş kaynaklı destekler, yapılacak yeni sözleşmeler, maaş konusunda görüşmeler açısından oldukça önemli. Sadece kendi adınıza değil, birlik ve beraberlik bilinci içinde hareket etmenizin yararlı olacağını göstermekte. sosyal ve entelektüel bir hareketlilik söz konusu olacağından sosyal faaliyetler yoluyla kazanımlar elde edebilmek için sabır olgusu mutlaka şart. Kimsenin üzerinde hakimiyet kurmadan, herkesin yararına olacak tarzda düşünürseniz risk almaz ve sağlam adımlarla hedefinize gidebilirsiniz.

Yine bu dönemde halkla ilişkiler, parayla alakalı meslekler, sanatsal konular, danışmanlık ve hukuksal alanlar, rakiplerle verilen mücadeleler maddi anlamda güçlenmeniz ve geleceğinizi çizebilmek adına etkili olacaktır . Ayrıca kontratlar konusunda taraflarla karşı karşıya gelmeniz mümkündür. herkes kendi adına eşit bir paylaşıma razı olabilirse ve siz istekleriniz konusunda sert tepkiler vermek yerine anlaşmaya gönüllü olursanız sorunlar daha kolay çözülebilir. Bu dönemde size karşı olan insanlarla karşılaşmanız mümkündür. Bunlar açıkça düşmanlıklarını belli edecek tarzı yanaşabilirler. Çünkü rekabet ortamı kızışacağından kimsenin kimseye anlayış göstermesi mümkün olmayabilir. Mahkemeler konusu gündeme gelebilir. Alacaklarınız konusunda bu davaların önemi büyüktür. Yasalarla alakalı yaşam evinizden geçen Mars güçsüz bir pozisyonda olduğundan eskiye ait meseleler nedeniyle karşıt fikirli insanlarla karşılaşmanızın mümkün olduğunu göstermekte. Bu etki altında olaylara tarafsız gözlerle bakmalı, aşırı duygusal tepkilerden uzak durmalı, karşılıklı anlaşmada olabilecek en faydalı karar vermek adına inatçı davranmamalısınız. Bütün bunlar maddi açıdan son derece önemlidir. bu dönemde olumlu yönde kazanımlar elde edebilmek için son derece mantıklı hareket etmek gerekecektir.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-11-12-20-21-22-25-26-27-30-

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-13-14-28-29

Yeniay : 20-21-22
Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır

Dolunay : 7-8
Ay gezegeninin Boğa burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Akrep, Siz sabit su burcusunuz. Güç kaynağınız olan güçlü duygularınızla insanlarla olan ilişkilerde samimiyeti devam ettirebilir, kontrolü elinizde tutabilirsiniz.

Yorumlar