2009 Kova Burcu Mayıs Aylık Yorumu

Kova Burcu Mayıs Aylık Yorumu
21 Mayıs tarihine kadarki süreçte iç dünyanızla ilgili duygusal güvenceniz ve ailenizle olan ilişkileriniz açısından gerilimli etkiler altında olabilirsiniz. Özgürlüğünüze verdiğiniz önem nedeniyle dış etkiler nedeniyle kısıtlanmaktan rahatsızlık duyabilirsiniz. Sizin bağımsız fikirleriniz aileniz tarafından engellenebilir ve doğal olarak onlarla çatışmak durumunda kalabilirsiniz. Çok güçlü duygularınızı öncelikle birlikte yaşadığınız kişilerden ve daha sonra da çevrenizdeki insanlardan saklamak gereği duyabilirsiniz. Ailenizi ilgilendiren bir konuda sizin elinizde olmayan nedenlerden dolayı gerilim yaşayabilirsiniz. Yuvanıza çok düşkün olmanıza rağmen özel yaşamınızı ilgilendiren önemli bir konu nedeniyle evinizde huzursuzluk yaşayabilir ve belirli bir mesafe duygusu ile hareket edebilirsiniz. Kendi iç dünyanızda hissettiğiniz gerilim onlardan uzaklaşmanıza ve daha bağımsız şekilde hareket etmenize neden olabilir. Bu süreçte aslında dikkat etmeniz gereken nokta odak noktası yaptığınız iç dünyanızla alakalı her konuda geleceğinizi planlamak olmalıdır. Değişkenliklere öncelikle ruhunuzda izin vermeden kendinizi yönlendirmeyi bilmeniz gerekir. Bunu gerçekleştirme yolunda da bağımsızca hareket etmelisiniz. Siz zaten özgürlüğünüze her zaman değer veren bir kişisiniz. Fakat bu süreçteki enerji sizin ilerlemenizi sağlarken başka kişilerden de etkilenerek yol almanızda içgüdüsel olarak baskı uygulayabilir ve siz de bu baskının etkisi altında ya gerilimli tepkiler vererek fikirlerinizi uygulamaktan yana olursunuz yada tam tersine bağımlı olursunuz. O nedenle dengeyi kurmalı ve bu enerjiyi en olumlu anlamıyla kullanmalısınız. Kısaca otorite konumundaki kişilere karşı ne fazla bağımlı ne de yolunuzda ilerlerken onları hiçe saymalısınız. Sonu belli olmayan şüpheli ilişkilerden de kaçınmalısınız. Yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Duygu ve Aşk

Mayıs ayının çoğunluğunda, birebir ilişkiler ve duygusal konularda en çok faaliyet göstereceğiniz alanın günlük iş temponuz ve sağlığınız olacağını göstermektedir. Venüs enerjisi bu konumda sağlıkla ilgili önlemler almanız gerektiğinin işaretidir. Çünkü bu enerji duygusallığınızın artışı anlamına gelecektir, normal zamanlarda belirli bir mesafeyi korumaya özen gösterdiğiniz için genel anlamda pek duygusal bir kişi olarak görülmeseniz de bu devrede gelişecek olaylar sizin hassasiyet göstermenize neden olabilir. Bunların başında mide sorunları başta gelebilir. Aileniz kaynaklı sağlık problemleriyle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz veya aileniz sizin bu devredeki sağlık şikayetleriniz nedeniyle üzülebilirler. İş konularında arzu etmediğiniz durumlarla karşılaşma nedeniyle yoğun bir koşuşturma içinde olabilirsiniz. Kafanızın içinde düşündüğünüz bazı planlar istediğiniz gibi gerçekleşmeyebilir ve siz yeniden bunları gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. İşinizle ilgili konularda kendinizi güvende hissetmediğinizi düşünebilirsiniz. İşin koşulları sizin modern düşünce tarzınızla veya düşlediklerinizle örtüşmeyebilir. Gerek maddi gerekse manevi anlamda iş yerinizde kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. İş arkadaşlarınızla olan irtibatınızda her zamanki gibi arkadaşlık ülküsüyle hareket etmeye devam etmeniz yerinde olacaktır. Bazı kişiler sizin mesafeli tutumunuzu yanlış değerlendirebilirler ama yakından tanıdıkça ne kadar sıcakkanlı bir dost olduğunuzu anlayacaklardır. Bu dönemde mevcut işinizle alakalı sorunlarda sakinliğinizi muhafaza etmeye çalışmanız yerinde olacaktır.

Fiziksel Enerjiniz

Mayıs ayı boyunca burcunuzla olumlu etkileşimde olacak Mars enerjisi haberleşme, iletişim, öğrenim ve yakınlarınızla ilişkiler açısından size yüksek enerjiler sunacaktır. Bu süreçte kısa gezintilere çıkabilir, yeni yerler görebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Fikirlerinizi eyleme dökmeniz ve gerçekleştirmeniz gayet kolay olduğu gibi yeni hedefler de belirleyebilirsiniz. Her zaman değişim ve yenilikten yana olan siz Kovalar için bu dönem oldukça hareketli geçecektir. Öğrenim hayatını sürdürenler bu dönemde dersleriyle ilgili son bir şans yakalayarak bu yılki eğitim dönemini başarılı bitirebilirler. Evli kovalar bu süreçte yakın akrabalarıyla biraraya gelerek ortak aktivitelerde bulunabilirler, seyahatlere çıkabilirler. Kardeşlerinizle ilişkiler açısından yoğun geçecek bu dönemde ortak olarak gerçekleştireceğiniz bazı projeleriniz olabilir. Yakın komşularınızla ilişkilerinizde daha hareketli ve bir o kadar da ateşli etkiler altında olacağınızdan bu enerji altında onlar yararına girişimde bulunabilir ve takdir kazanabilirsiniz. Mars yakılması gereken bir enerji olduğundan bu olumlu görünümden yararlanarak yapmanız gerekenler konusunda sabit düşünmemeli eylemde bulunmalı fakat kontrolü de elden bırakmamalısınız. Aniden çıkılan yolculukların gündeme geleceği bu süreçte bayan kovalar sözel olarak anlaşacakları yeni insanlarla tanışabilirler.

İletişim ve Haberleşme

Merkür gezegeninin burcunuzla yapacağı olumlu görünümler sayesinde aşk yaşamınızda hızlı gelişmeler karşısında şaşkınlık içinde olabilirsiniz. Kimi anlarda bu konuya bakış açınız hiç umursamıyormuşsunuz gibi, kimi anlarda ise sizin için en önemli düşünce haline gelebilir. Aşka bakış açınızda değişkenlikler göstermeniz doğal olarak yeniliğe açık olmanız nedeniyle başkaları tarafından normal karşılansa da siz kendi içinizdeki sabit düşünce tarzında bazı değişimler olduğunu hissedebilirsiniz. Aşk konusunda kafa birlikteliğinden hoşlandığınız halde sizinle aynı fikirde olmayan kişileri sempatik bulmaya başlamanız sizin gibi bir kişi için gayet ilginç olacaktır. Yeni insanlarla tanışmak sizden farklı kişilerle biraraya gelmek bu süreçte fazlasıyla ilginizi çekecektir. Şans oyunları, borsa veya spekülasyon yoluyla kolayca para kazanmayı hedefleyebilir, sabırsızlık gösterebilirsiniz. Yoğun enerjinizin sizi esir almasına izin vermemeli her zaman olduğu gibi mantıklı düşünceden yana olmalısınız. Bu dönemde aşk ilişkisinde sorun yaşayan kovalar partnerleriyle sık sık bir araya gelerek kısa yolculuklara çıkabilir ve ilişkilerini yeniden düzenleyebilirler. Kısaca yeniliklerden yana olacak ve hızlı değişimlerden zevk alacağınız bir süreç olacaktır. Arkadaşlık temelli ilişkiler bu süreçte aşka dönüşebilir ve çevrenizdeki insanları daha değişik bir perspektiften bakarak inceleme altına alabilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken sıkılganlık ve sabırsızlık göstermemek olmalıdır.

Sevgili Kova, Güç kaynağınız olan aklınız ve orijinal düşüncelerinizle çevrenizdeki insanlar üzerinde her zaman çarpıcı bir etki bırakabilirsiniz.

Yorumlar